HOME  |  PERSONALIA |  PROGRAMMA   |  GEDICHT |  GASTENBOEKPersonalia


Programma

Ingezonden

Gastenboek


'Niet te veel, het moet leuk blijven'. Dat is het motto van Herman Kampman over zijn optredens. Een paar keer per maand vindt hij meer dan genoeg. En verder: “bruiloften en zuippartijen vermijd ik, want dan is er te weinig aandacht, dan komen de mensen niet voor mij, maar voor de gezelligheid met elkaar.”

Het programma dat hiernaast staat afgebeeld, bestaat uit diverse onderdelen die onderling gemakkelijk verwisselbaar zijn. Eén ding staat wel vast: de teksten zijn bijna allemaal in het dialect, terwijl de (soms licht cynische) humor een belangrijke plaats in neemt.
Het is ook mogelijk een speciaal programma samen te stellen.
Het verhaal over de eerste amoureuze ervaringen van Herman met Trudy is een topper. Er wordt wat afgelachen als hij in gedachten terug gaat naar zijn eerste verkeringstijd. Pikante details worden daarbij niet vermeden en hij eindigt met een vlammend gedicht…

Maar niet alleen humor, ook serieuze zaken kunnen aan bod komen; zoals gevoelige gedichten, korte verhalen over vroeger en nu. Gezegdes worden besproken en zelfs het dialect leren lezen is mogelijk!


 

Het is mogelijk een optreden van Herman Kampman te boeken. Neem gerust contact op over de datum, de prijs en maak alvast een keuze uit onderstaand overzicht. En bedenkt u zich: alles is origineel, meestal in de streektaal en alles van eigen hand!


GEWOON
Tijdens uw verenigingsbijeenkomst treedt hij twee keer voor het voetlicht. In een bonte mengeling van anekdotes, conferences en gedichten neemt hij u mee vanaf zijn jeugd naar nu. Humor staat voorop in dit afwisselende programma.

tijdsduur: ca. 2 x 25 min.


LEAZEN EN SCHRIEM (dialectquiz)
Zo’n twintig, redelijk gangbare dialectwoorden zijn verstopt in de waar gebeurde anekdote ‘n Schokbrekker, dat zich afspeelde in het voormalige Hellendoornse garagebedrijf Grobbink, of de nieuwste quiz: De Schoolslag. Het publiek krijgt de taak deze woorden in het Nederlands te vertalen en dat is nog lang niet makkelijk!
Daarna, terwijl de jury de formulieren controleert, worden de aanwezigen onderhouden met boeiende anekdotes en gedichten. Leuk om te doen, leuk om te horen en bovendien: leerzaam!


inclusief:- .......alle benodigde formulieren, pennen e.d.
tijdsduur:....... ca. 40 min.
u zorgt voor: -1. een paar leuke prijsjes
.......................2. een ‘jury’ die de ingeleverde formulieren even vlot nakijkt.


DOE NORMAAL DIKKOP!
Samen met gitarist Jan Niewold en slagwerker Peter Deiman vormt Herman Kampman een opmerkelijk trio. Prachtige teksten, akoestische gitaarmuziek en bijzondere ritmische klanken worden schijnbaar moeiteloos samengevoegd. De teksten worden gedaan in de Sallands/Twentse streektaal en daar hebben de heren zelf zichtbaar plezier in. Gedichten, liedjes en conferences wisselen elkaar vlot af, alles overgoten met een flinke scheut humor. En: puur origineel, zowel de muziek als de teksten! Ze nemen het publiek mee terug naar de jaren 60 en 70, met een gedicht dat terugkijkt op die tijd en uiteraard met dé muziek uit die jaren. Verder lekkere humor en gevoelige liedjes. Een lach en een traan liggen in dit programma heel dicht bij elkaar.
Een originele aanrader voor culturele festivals of theatervoorstellingen
.


tijdsduur: avondvullend, maar ook gedeelten kunnen worden gespeeld.

zie ook: www.doenormaaldikkop.nl


DIALECT LEAZEN
Met gebruikmaking van een overheadprojector worden de toehoorders uitgedaagd zich te verdiepen in het lezen van spreekwoorden, gezegden en gedichten. En u zult het zien; gaandeweg leest u al spoedig het ‘moeilijke’ dialect! Heel geschikt voor kleinere groepen!

tijdsduur: ca. 40 min.

LEZINGEN
Op beperkte schaal is het mogelijk een lezing vast te leggen. Onderwerpen zijn o.a.:
- de totstandkoming van het boek 'De kogel is er eerder dan de knal',
- bijnamen in de gemeente Hellendoorn en 100 stukkies van Jo Spoor.
- een lezing over dialect, humor en het maken van gedichten,
- over boeken en liedjes welke in voorbeiding zijn zoals: Helder(s)e verhalen.

- toelichting op de foto-expositie 'eam achterumme kieken' (powerpoint-presentatie) 

Ojan 2005

 
2005   DY>