HOME  |   TWENTWEL   | HELDERSE DEURN   |   DE KOGEL |   LINKSTERUG naar startpagina


DVD 25 Helderse Deurn


BOEK De kogel is er eerder dan de knal

BOEK 100 stukkies van
Jo Spoor

Over TWENTWEL

Gastenboek

 
Op deze pagina willen we bezoekers van onze site de gelegenheid geven vragen en oproepen te plaatsen.
We behouden ons wel het recht voor om alle ingezonden berichten te wijzigen, in te korten of te weigeren zonder opgaaf van redenen.
U kunt uw vraag plaatsen in ons gastenboek, of een mail sturen naar:www.twentwel@planet.nl

 

 

Stichting
Johanna van Buren

Past. Rientjesstraat 13

7447 GE Hellendoorn


Schrieversbond Oaveriessel

afd. Twente
&
afd. Salland
Heerenbrink 3
7666 NM Fleringen


afd. NW Oaveriessel
Stuivenbergstraat 5
8281 EJ Genemuiden


IJsselacademie
Molenstraat 28A
8261 JW KampenDialectkringen
Salland en Oost-Veluwe
Eekwal 15
8181 ZZ HeerdeCentrum Toal en Letterkunde Drentse Taol

Postbus 78
9400 AB Assen
Stichting
Nederlandse dialecten

Generaal Gavinstraat 344
6562 MR Groesbeek
Taal in Nederland
http://taal.phileon.nl/


Dialecten in Nederland
http://taal.phileon.nl

 

 

 

Gezocht: ALI ENSERINK
In 1940 verhuisden mijn ouders naar Nijverdal, wij woonden op de Joncheerelaan en de openbare school in Hellendoorn was net dichterbij dan die in Nijverdal. Dit was dus ook de school van meester de Jong.Ik kwam daar in de derde klas, daar zat ook Ali Enserink in, zij woonde in het bos, vlak bij het sanatorium, de naam van de weg weet ik niet meer. Ik ging er vaak spelen en werd dan overladen met fruit van de eigen bomen en wat niet meer. Vorige week was ik met mijn oudere zus een week op vakantiepark Hellendoorn aan de Sanatoriumlaan, we hebben daar gefietst en op weg naar het sanatorium was er een weg naar rechts waar zij volgens mij woonde. Het was toen midden in de oorlog en wij werden klaar gemaakt voor de HBS in Almelo, waar we ook naartoe zijn gegaan, alleen in 1945 kon dat niet en toen kregen we taken op van school waar de zoon van meester de Jong, Danny, ons bij hielp, volgens mij was hij student. In 1946 overleed mijn vader plotseling en toen is min moeder met ons uit Nijverdal verhuisd naar de Zaanstreek waar we vandaan kwamen. Ik heb geen contact meer gehad met iemand van de school en bij het ouder worden ga je daar spijt van krijgen, vandaar deze oproep. Wel heb ik via "Schoolbank" contact gehad met Henk Vos, die ook op onze school in Hellendoorn zat. Nu ben ik benieuwd of Ali Enserink nog leeft en waar dan wel, wie kan me verder helpen?
Groeten Jet van Breevoort-Uurbanus

reageren


Voor een jubileumboek over de HELDERSE HARMONIE, zijn we op zoek naar verhalen, gebeurtenissen, anekdotes, foto's enz. over deze kleurrijke Harmonie. Wat waren bijv. de activiteiten in de oorlog, wat is er er zoal mis gegaan bij deelname aan concoursen, zijn er wel eens leden flink bij de neus genomen, instrumenten op vreemde wijze verdwenen? enz. enz. Laat het ons weten!

reageren
Welke klasgenootjes herinneren zich mij nog? Direct na de oorlog ben ik op de school geweest van meester de Jong in Hellendoorn waar ik bij meester Het Hart in de klas kwam. Mijn klasgenoten waren o.a.: Annie Voortman, Mina Grooters uit Marle, Jannie en Sienie Schuurman, Dini Valk, Hendrikje Bergman,Riekie Hendriks (van de smid), Anneke Grootenhuis, Rieki Molennaar (van de slager) Ali Enserink, Alie Hogenkamp, Riekie Heuver, Jennie Voskes, Miep Bol, Jennie Miskotte, Tonny Weertman, Jetje Urbanis, Rijkje Stobbelaar, Hennie Rutgers, Janny Plomp (links op de foto), Jennie Keizer, Gerrie Aalders.
Ik zou graag wat van jullie horen!
Rie Lispet (rechts op de foto) uit Brielle.

 reageren


Hallo,
ik ben op zoek naar de verzetsverhalen van HESSEL NENTJES en ROEL POT uit Nijverdal. Ik ben vooral benieuwd of mijn moeder een rol heeft gespeeld (eventueel samen met Tine Pot) in het verzet.
vriendelijke groet, Henriëtte de Leeuw


reageren


Hallo, ik heb een vraag aan u zelf of de lezers.
Ik kom oorsprokelijk niet uit twente maar uit gelderland, ik woon nu bijna 5 jaar in Nijverdal en vind twents een pracht taal. Nu wil ik graag een stukje schrijven in het maandelijkse krantje van onze motorclub MCNH maar dat wil ik graag in het twents doen. Weten jullie een leuk verhaal of gedicht over motoren of motorcrossers???.
Ik zou het heel leuk vinden als iemand me daarmee kan helpen, bvd.
Gemma.


reageren


Hoi, Wat hebt jullie'n mooi 'n website.
Ik vind het muulek om in 't plat te schriev'm, ma doar mut ik ma an wen'n.
Ik wil jullie vroag'n om mit te wark'n:
Bint d'r onder de lezers ook minsen die geboor'n en/of getoog'n bint op 't HEXEL? Ik wil graag foto's, filmpjes, verhaal'n enzo over 't Hexel.
't Gebouwje viert nl. in 2009 een 50 joarig jubileum en dat wille wie waarschijnlijk met 'n ollerwetse boer'nbrulfte vier'n. Hoe ging dat vrogger, wie kan mij wiezer maak'n?
Groet'n, Tineke Heuver.

reageren


Hallo,
Graag zou ik op een kaart een groet in het sallands willen zetten. Ik heb veel gegoogled, maar kan helaas geen goede vertaling vinden.
Zou u mij hiermee kunnen helpen. Het gaat om de groet:

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar
Alvast bedankt, Diana uut Heldern


1. Prettige kasdaagn en 'n gelukkig nieuwjoar!
2. Goeie kasdaagn en een veurspoedig nieuwjoar!

(kasdaang mag ook maar de schrijfwijze is eigenlijk kasdaagn, officieel horen er ook puntjes op de a - de ä staat namelijk voor de korte a zoals in stät (staart) die is anders dan in stad - maar dat leest ook rot en daarom doen we liever een gewone a).
Helemaal officieel zou het dus zijn:
Prettige käsdaagn en een gelukkig nieuwjoar!
Dankjewel, 't zelfde.

reageren

 

Ojan 2005

 
#FFFFFF">Ojan 2005
  BODY> >