HOME SCHRIJFWIJZE |  STUKKIES |  GEDICHTEN |  GASTENBOEKSchrijfwijze


Spreekwoorden en Gezegden

Stukkies

Gedichten

Gastenboek
De webmaster vroeg me deze pagina 'even'' te vullen. Tja, vroeg me af, even vullen, maar met wat?
Hierna vindt u pagina's met redelijk zinnige dingen en daarom besloot ik op deze bladzijde wat ordeloos materiaal neer te zetten. Gejat van het internet, aan me opgestuurd door attente medemensen of zelf bedacht. Een ratjetoe aan gein en ongein.

Gewoon overslaan zou ik zeggen…'t Is tied!


Better een half peerd
as een heeln kater...


en haal op tied oen haand doar weg....

ER ZIJN MOMENTEN...

De schrijversnaam Jo (Joop) Spoor is in onze regio behoorlijk bekend. Niet ten onrechte overigens, hij is op velerlei gebied actief en draagt onze streektaal een warm hart toe.
"Er zijn momenten dat ik écht alles kan bedenken" zei hij ooit tegen een journalist. En verdomd, het lijkt erop! Of het nu gaat om teksten, slogans, gedichten, liedjes of filmbeelden, soms verzint hij ze waar je bij staat. Maar ik weet ook dat hij jaren kan werken aan één gedicht dat maar niet wil lukken. Bekend zij de stukjes zoals in het Twents Volksblad; dan weer verrassend, actueel, ontroerend of cynisch. En bijna altijd met humor, een knipoog en waar gebeurd. Ze worden niet voor niets zo gretig gelezen, uitgeknipt, bewaard of opgestuurd. Denk ook eens aan de dvd Viemtwintig Helderse deurn, alle teksten, gedichtjes, grappen en grollen, ze zijn van zijn hand. Alleen, soms vraag je je af: wie is wie nou eigenlijk? Ach, wat doet dat er toe?

G.J.H. (Hellendoorn)
..

 

 

 

 

 

 

 

 

 


der giet niks boam een goed huwelijk......-.....
.............======================================..........
det dut 't niet 

Ojan 2005

 
>