HOME TWENTWEL |  25 HELDERSE DEURN |  DE KOGELterug naar beginpagina


Herman Kampman


uitgeverij Twentwel

Gastenboek
De expositie bestaat uit vijfentwintig foto's met bijpassende teksten van de hand van de Hellendoornse schrijver Herman Kampman.

De expositie met de naam 'eam achterumme kieken' doet sterk denken aan de columns die de schrijver jarenlang in verschillende kranten publiceerde. Met dit concept werden ook zijn boeken populair.

Elke foto laat een verhaal zien dat wordt onder-steund door een typerend gedicht. Deze korte gedichtjes, meestal in de streektaal, zullen de bezoekers verrassen en laten glimlachen. Soms ook bevatten ze wijsheden die tot nadenken zullen stemmen.

De tentoonstelling laat diverse facetten van het leven aan bod komen, zoals portretten van mensen, bijzondere natuuropnames en veel dieren. Dat maakt deze expositie zo sterk: het is verrassend, veelzijdig en zeker humoristisch!

De kunstig gesneden passe-partouts vormen een niet onbelangrijk onderdeel van de compositie en laten een perfecte afwerking zien.
Alleen het laatste werkstuk valt behoorlijk uit de toon.
De reden daarvan moet u zelf maar eens gaan zien.

expositie te huur
De tentoonstelling is vooral ook bedoeld voor bedrijven en zorg-centra. Het vormt een verfrissende culturele activiteit voor zowel mede-werkers als bezoekers.

+ presentatie
Bij de huur van de expositie is een presentatie door Herman Kampman inbegrepen. Hij geeft op zijn bekende wijze een toelichting over het ontstaan van de werkstukken. De foto's en gedichtjes worden nader toegelicht in een uur durende presentatie op de locatie die u wenst.

+ expositie-boekje
Van de expositie is een boekje gemaakt met daarin alle foto's en gedichten. Een leuke herinnering aan al die bijzondere werkstukken!


Boekje
Het bij de expositie behorende boekje, met daarin alle foto's en gedichtjes, is ook via internet te bestellen en kost dan € 5,95 incl. verzendkosten in NL.------------------------------------------EXPOSITIE
-------------------------------------Herman Kampman
-------------------'Geen expositie om gauw even langs te lopen'

----------------------------


--------------------------------


--------------------------------


De expositie bestaat uit vijfentwintig werkstukken in beukenhouten lijsten van zo'n 55x 80 cm. In de zwarte passe-partouts zijn bijpassende gedichtjes verwerkt (zie onderste foto).


gezocht: SPONSOR

Omdat veel instellingen zoals zorgcentra niet de beschikking hebben over een budget voor exposities, zijn wij op zoek naar bedrijven en/of particulieren die het mede mogelijk willen maken dat de expositie gratis kan worden tentoongesteld in zo'n 20 plaatsen in onze regio. Uit ervaring weten we dat vooral ouderen veel plezier beleven aan de prachtige foto's en de dialect-gedichtjes.

reageren


Expositie grote publiekstrekker.
De foto- en gedichtenexpositie van Herman Kampman was een werkelijke publiekstrekker in Holten. Velen maakten de tocht naar het dorpshuis om de werkstukken van de Hellendoornse schrijver te bekijken. De kwaliteit werd door de bezoekers hoog gewaardeerd met een ruime 8. Verder bleek uit de schriftelijke reacties dat bezoekers vooral zijn geraakt door de humorvolle en soms diepgaande teksten. Uit sommige reacties blijkt dat sommigen de expositie zelfs meerdere keren hebben bezocht.

De tentoonstelling, welke vooral is bedoeld voor zorginstellingen en bedrijven, zal deze zomer ook korte tijd in Hellendoorn te zien zijn. Dan zal ook een bijbehorend expositieboekje met foto's en gedichten worden gepresenteerd.


Reacties van bezoekers in Holten:

Mw. G.Ariëns (Holten):
" Zoals 'de weerspreuk', die me vooral aanspreekt door zijn simpelheid en de mooie kleuren ook. Dieren spreken altijd voor zich.
" Voor het werkstuk 'as rotten' heb ik een poosje staan kijken eer ik het gedichtje las. Zelfs toen heb ik er verschillende scenario's op losgelaten. Volgens mij gaat het in alle nuchterheid over een soort hangplek van jongeren. Maar je zou de situatie op veel doelgroepen kunnen loslaten, denk aan onderduikers in de oorlog, ouden van dagen, minderheidsgroepen, ga zo maar door.
" Dan dat prachtige passe-partout van 4 mei! Dat geldt trouwens voor de hele collectie, allemaal die mooie passe-partouts!
" Over 'n sik verzetten' kunnen we kort zijn: Typisch Kampman! Zoiets droogs zou een ander niet bedenken.
" En dan 'den aap'… daar durfde ik bijna niet naar te kijken, maar ik heb er wel verschrikkelijk om moeten lachen.
" Tot slot, last but not least, dat geval met die weerbarstige lijst, wat zul jij je daarmee vermaakt hebben. Goed om zoiets uit te
- voeren en het dan te gebruiken ook!

Mw. De Jong (Nijverdal):
" Ik vond het zeer verrassen om deze kant van je te leren kennen. Het is meer dan de moeite waard!

Dhr. Wissink (Holten):
" De mooiste expositie van dit jaar! Hier moet je mee gaan rondreizen!

Bezoeker (1):
" Verrassend om te zien hoeveel diepgang er zit. Bij de gedichten waren we al lezend benieuwd welke draai er aan gegeven zou worden. Vooral het nuchtere relativeren sprak me aan.

Bezoeker (2):
" Eigenlijk allemaal mooi, diepzinnig en soms ook geestig. Bovendien fotografisch heel mooi.

Bezoeker (3):
" Man, man, wat he-j der toch mooi spul neer e'hangen. Werkelijk, geweldig! Ik ben er nu een keer of drie bij langs geweest en steeds zie ik weer iets anders! Wat geweldig dat je je draai weer zo goed gevonden hebt, ik neem mijn pet diep af. Bovendien heb ik steeds het gevoel dat er in jouw dagen meer uren zitten dan in de mijne.


   

Ojan 2005